Nie będzie roweru miejskiego w Fordonie. Przynajmniej na razie
http://enjoybydgoszcz.pl/bydgoszcz/komu ... j-na-razie
Bydgoski Rower Aglomeracyjny
Moderator: spooney
- Hubert_865
BRA potrzebne jest na pewno w Fordonie. Dobrym pomyslem byloby wlaczenie okolicznych gmin do jego sieci ;)!
-
- Członek Stowarzyszenia
Docelowo tak ma być, zresztą dlatego nazywa się aglomeracyjny ;)
- Hubert_865
Re: Bydgoski Rower Aglomeracyjny
I oby bylo, bo to naprawde rentowna infrastruktura !Krzysztof Ziętara pisze:Docelowo tak ma być, zresztą dlatego nazywa się aglomeracyjny ;)
-
Po co 30 rowerów? Aby w Fordonie krzyczeli dalej że za mało za daleko do centrum i stacji za mało? Że nie ma sensu jeździć pomiędzy 3 stacjami że nie dojadą w 20 min do następnej stacji aby było za darmo? Tam potrzeba minimum 10 stacji. A teraz trzeba uzupełnić braki w centrum i tyle. Więc ciesze się że nie będzie tam roweru. Po co 30 rowerów dla 70.000 osób.
Linia 55...niekończąca droga...
- Hubert_865
20x20(rowery w stacjach) daje 400 rowerów.
To jest za mało jak na 70-tysieczna dzielnice.
To jest za mało jak na 70-tysieczna dzielnice.
-
- Członek Stowarzyszenia
- Kontakt:
Jak dla mnie narazie nie potrzebny tam rower. Robią tramwaj, jeszcze tablic ITSu im się zachciało! Ludzie! Szwederowo i Błonie miało mieć tramwaj, a jakoś ludzie żyją.
Jelcz M11 #2641 & Volvo B10MA #2459
A może wystarczy wprowadzić opłatę 1zł\godz bez darmowych 20 min. ( to brutalne) i pozyskana kasę sukcesywnie inwestować w kolejne stacje i rowery( bo to brak kasy powoduje impas w rozwoju bra). Efekt byłby taki że korzystałiby z rowerów ci ktorzy mają potrzebę się gdzies dostać( praca, szkoła) podczas gdy dziś obserwuje bandy znudzonych małolatów które przejeżdżają się od stacji do stacjii( bo za darmo).
- Hubert_865
Re: Bydgoski Rower Aglomeracyjny
Ale Ty nie mieszkasz w Fordonie, tylko blisko centrum.Karol pisze:Jak dla mnie narazie nie potrzebny tam rower. Robią tramwaj, jeszcze tablic ITSu im się zachciało! Ludzie! Szwederowo i Błonie miało mieć tramwaj, a jakoś ludzie żyją.
@Michal 78, +.
Jeszcze ciepłej wody i praw wyborczych by chcieli, wieśniaki. Weź się trochę zastanów co piszesz.Karol pisze:Jak dla mnie narazie nie potrzebny tam rower. Robią tramwaj, jeszcze tablic ITSu im się zachciało! Ludzie! Szwederowo i Błonie miało mieć tramwaj, a jakoś ludzie żyją.
Na jakiej podstawie jakich liczb obwieściłeś, że na Fordonie rower miejski lub dynamiczna informacja pasażerska są zbędne?
Nie wiem czy zauważyliście, ale ATOS postawił u siebie całkowicie komercyjnie stację roweru miejskiego. Można? Można. Kolejne duże zakłady pracy mogły by brać przykład.
Myślę, że w kontekście roweru miejskiego na Fordonie warto trochę poszerzyć horyzonty myślowe i nie upierać się przy tym, że stacje muszą być zintegrowane obszarowo z pozostałymi stacjami. NIE, NIE MUSZĄ!
Bylejakości mówmy NIE!