81 będzie jeździł co 25 minut z Tatrzańskiego do Auchana.
//EDIT: Z arkusza z rozkładem wynika, ze trasa będzie: Tatrzańskie-Auchan, a z arkusza z wozokilometrami: Stary Fordon-Auchan...
[ Dodano: 2008-09-04, 18:50 ]
Wygląda na to, że trasa będzie taka jak planowano, czyli: Auchan-CO-Akademicka-Andersa-Brzechwy-Fordońska-Bydgoska-Wyzwolenia-Tatrzańskie. Po zmierzeniu w Google Earth, długość trasy zgadza się z tą w przetargu.
_________________ 23-25 Lipiec, Szczytno, Hunter Fest: In Flames, Motorhead, Arch Enemy, Tarja Turunen, Vader i wiele innych. Karnet 3 dni+pole namiotowe 150zł. Ktoś chętny?
Wykonawca jest zobowiązany do wykonywania usług stanowiących przedmiot
zamówienia autobusami w wersji miejskiej, spełniającymi następujące wymogi:
- Liczba autobusów niezbędna do wykonania zamówienia (wozy liniowe + rezerwa)
– 4 sztuki.
- Każdy z autobusów wyprodukowany po roku 2005,
- Każdy autobus niskopodłogowy (brak stopnia w drugich drzwiach autobusu),
- Pojemność nominalna (miejsca siedzące + stojące) min. 55 miejsc, długość
autobusów min. 9,0m, w tym co najmniej dwa autobusy do obsługi linii nr 73
o długości nie większej niż 11,0 m,
- Liczba drzwi przeznaczonych dla wsiadania i wysiadania pasażerów otwieranych
automatycznie ze stanowiska kierowcy, po prawej stronie autobusu – min. 3.,
(w tym, co najmniej jedne drzwi dwuskrzydłowe o szerokości nie mniejszej niż 1200mm)
A wiesz że istnieje możliwość powtarzania przetargów ile się ZDMiKP będzie się chciało. Najwyżej o parę miesięcy sie przedłuży umowę z Mobilisem do czasu rozstrzygnięcia przetargu na tę linię.
Napisałem to wyżej. MZK nie ma monopolu, nie mniej chciałbym Ciatro K z mzk na mojej turystycznej 73.
Wysłany: 14 Paź 2008, 2008 19:04
Krzysztof II napisał/a:
Chyba mobilis dostanie umowe...
Mobilis również nie złożył swojej oferty w tym przetargu to z jakiej racji miałby dostać umowę od tak? Równie dobrze teraz ja mogę napisać, że od 01.01.2009r. MZK dostaną umowę. :>
Krzysztof II napisał/a:
Chyba mobilis dostanie umowe...
Mobilis również nie złożył swojej oferty w tym przetargu to z jakiej racji miałby dostać umowę od tak? Równie dobrze teraz ja mogę napisać, że od 01.01.2009r. MZK dostaną umowę. :>
Może po prostu nikt nie chce jeździć na tych liniach bo nie przynoszą oczekiwanego zysku w przedsiębiorstwach :>
Jak widać Mobilisowi nie zależy na kupnie autobusów spełaniajacych wymagania przetargu.
W przypadku, kiedy przetarg nie jest roztrzygnięty, podpisuje się umowę tymczasową z tym, kto zaoferował najkorzystniejszą ofertę. Tutaj nie było ofert, więc takie rozwiązanie nie wchodzi w grę.
ZDMiKP może zlecić obsługę linii miejskiemu przewoźnikowi, czyli MZK. Przecież na 91 nie było żadnego przetargu.
Do czasu rozstrzygnięcia przetargu pojeździ jakiś przewoźnik z wolnej ręki (tymczasowy).
Na razie do końca roku jeździ Mobilis.
Jak się przetarg przeciągnie np. z braku ofert to w nowym roku też ktoś dostanie te dwie linie do obsługi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum